موفقیت (قسمت هفدهم)
بسم الله الرحمن الرحیم
پارانویا(سوء ظن شدید)
◙ عدم توجه به قانون((همیشه آنچه را که ما می بینیم واقعا آنچیزی نیست که وجود دارد.)) و توجه بیش از حد به منفی ها تولید بیماری می کند به نام پارانویا (سوء ظن شدید)
در این بیماری فرد،در اولین برخورد بدترین دیدگاه و برداشت را نسبت به پدیده ها و اتفاقات اطرافش دارد ، او دنیا را اینطور می بیند:
همه مردم دزدند ، همه دارند من را نگاه می کنند، همه قصد سوء استفاد ه از من را دارند و..
مثال:
«فرهاد» در یک اداره ی بزرگ مشغول به کار است. هنگامی که دیگر همکاران، ترفیع دریافت می کنند ، او احساس می کند رئیس، هیچ گاه ارزشی برایش قائل نیست. او اطمینان دارد که همکارانش مهارت های او را دست کم می گیرند. هنگامی که دیگران مشغول صرف چای هستند، به آنان خیره می شود چرا که فکر می کند آنان وقت شان را صرف صحبت کردن درباره ی او می کنند. اگر ببیند گروهی از افراد در حال خندیدن هستند، تصور می کند او را مسخره می کنند و بیش تر وقتش را به فکر کردن درباره ی بدرفتارهایی که به او کرده اند، صرف می کند. این عمل، او را رنج می دهد، رئیس به او می گوید که یا باید خودش را اصلاح کند و یا در سمت پایین تری مشغول به کار شود. این موضوع، سوءظن «فرهاد» را به طور کامل تقویت کرده است. او در مدت کمتر از هفت سال، شش بار شغلش را عوض کرده است. فرهاد «اختلال شخصیت پارانوئید» دارد.
راه حل:
اعتقاد به قانون: ◄◄همیشه آنچه را که ما می بینیم واقعا آنچیزی نیست که وجود دارد.
لازم به ذکر است نمی توان به همه کسانی که کمی دوچار سؤظن و بدبینی هستند برچسب بیمار بودن زد. در آینده اشاره خواهم کرد که واقع بینی و سوء ظن دو مقوله جدا از هم هستند و مرز باریکی باهم دارند که اگر نسبت به هر کدام افراط و تفریط شود انسان یا دوچار «ساده لوحی و بی خیالی و حماقت می شود»یا « دوچار بد بینی و سوء ظن»که هر دو نابود کننده هستند.
باید یاد بگیریم چطور ، حد وسط را داشته باشیم وعدالت را بین هر دو رعایت کنیم ،تابه سعادت برسیم.
انشاءالله در آینده راه های رسیدن به این اعتدال و دید منطقی را مطرح خواهم کرد
یا علی
نویسنده: مجید علیپورمقدم