فرهنگ کار جمعی (شماره1)
به نام خدا
چرا فرهنگ کارجمعی درجامعه ما ضعیف است ؟
مقدمه
یکی از سوالاتی که که رهبر معظم انقلاب درسحنرانی خودبا محوریت سبک زندگی اسلامی ، به آن اشاره فرمودند ، این بود که : "چرا فرهنگ کارجمعی درجامعه ما ضعیف است ؟ " به همین بهانه بنا داریم به بررسی علتها و ریشه های این ضعف درجامعه بپردازیم . قبل از ورود به بحث به نظرم رسید که از شما دوستان و همراهان عزیز خواهش کنم پس از مطالعه مطالبی که درهربخش ارائه خواهد شد چنانچه نظر وبیانی درتکمیل بحث ویا نقدی برتوضیحاتی که ارائه میشود دارید مارا از نظرات خود محروم نفرماییدتا به این وسیله ضمن تکمیل هرچه بهتر بحث ، به اتفاق ، یک کارجمعی را تجربه کنیم . امیدوارم با مشارکت خوب شما عزیزان موضوع مفید و با برکتی برای همه ما باشد . انشاءالله.
وقتی به رفتارهای افراد جامعه نگاه می کنیم ، چیزی که به وضوح جلب توجه می کند آن است که خیلی ها دوست دارند برنده باشند ولذاخود را درحال رقابت با دیگری می بیند هرجند این امر را به ظاهر بیان نکنند و یا نشان ندهند اما با کمی دقت ازنوع رفتارهایی که این افراد ازخود بروز میدهند میتوان به این حس پی برد .
خیلی وقتهااین حس(تمایل به برنده شدن و برتری طلبی)تا جایی پیش میرود که درفردیک احساس نگرانی وهراس ایجاد میکند که نکند موفق نشوم یا به خواسته ام نرسم . جالب است که دربسیاری از موارد ناهنجاری های رفتاری درجامعه حاصل همین برتری طلبی است که مجموع آنها خود مانع شکل گرفتن ویا تقویت روحیه کارجمعی و گروهی میشود .
این درحالی است که وقتی به فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی خود نگاه میکنیم می بینیم درقالب داستان ، حکایت ، ضرب المثل ، شعر و احادیث توصیه های زیادی درخصوص انجام کارها به صورت دست جمعی و گروهی شده است ، به عنوان مثال موارد زیر برای همه ما آشناست و جه بسا خودمان آنها را صحبت هایمان بکاربرده ایم:
- با یک گل بهار نمیشه !
- یک دست صدانداره !
- دست خدا با جماعت است ! (یدالله مع الجماعه )!
- واعتصموا بحبل الله جمیعاً !
( اگر موارد دیگری به نظر شما خواننده محترم میرسد که تاکیدبر کارجمعی دارند خوشحال میشویم آنها را برای ما نقل کنید.)
انشاءالله ازاین هفته هرشنبه سعی خواهیم کرد به یکی از آفتهایی که کارجمعی و گروهی را در جامعه ما تهدید می کنند، بپردازیم .
التماس دعا
نویسنده: مهندس محمدرضا ایزدی