سبک زندگی

متفاوت بیاندیشید،متفاوت زندگی کنید.ناب ترین نکات پیرامون سبک زندگی ایرانی اسلامی توسط اساتید و کارشناسان روانشناسی دینی.جایی برای به اشتراک گذاشتن اندیشه ها و احساسات.پرسش و پاسخ ازدواج،معرفی کتاب،کافه کلیپ و...
برکت سايتمون
انگيزمون
انتظار داريم اهل فکر و اهل نظر در مراکزي که مي‌توانند و اهليت و صلاحيت اين کار (پرداختن به مسأله‌ سبک زندگي) را دارند، دراين زمينه کار کنند، فکر کنند، مطالعه کنند
مقام معظم رهبري
ایستگاه چندرسانه ای
محصولات جديدمون
همراهان سايتمون
مدير موسسه:
استاد مهدي عدالتيان
مدير واحد:
استاد سيد مصطفي هاشمي محجوب
و اساتيد گرانقدر حجج اسلام:
فلاح، علي اکبراسکندري، حکيم زاده، صنايعي، امين نيا، مرادنژاد،غلامي، يادگاري،بابایی.
و اساتيد عزيز آقايان:
دکتر بهرام مقدسي، دکتر عليرضا سپهري، مهندس محمدرضاايزدي،داود مهاجر، مجيد عليپور مقدم،مجتبي مهاجر،مهندس حسين وفابخش و استاد محترم سرکار خانم اماني.
سایر قسمتها
از اين که با ما همراه شده ايد،خوشحاليم (واحد سبک زندگي موسسه فرهنگي راه روشن)
امام حسین(ع):انسان بزرگ نیست جز بوسیله فکرش،شریف نیست جزبه واسطه رفتارش،وقابل احترام نیست جزبواسطه اعمال نیکش
يكشنبه, ۷ ارديبهشت ۱۳۹۳، ۱۱:۴۵ ق.ظ

گاه نامه (شماره11)

حضرت زهرا(س) الگوی سبک زندگی امروز

متن زیر مصاحبه روزنامه قدس با حجت الاسلام محمد فلاح است که در ویژه نامه عصرانه به چاپ  رسیده است.

سبک زندگی حضرت زهرا(س) چه ابعادی دارد و از چه دریچه هایی باید به آن نگریست؟

وجود مقدس حضرت فاطمه زهرا(س) نوریست که طبق بعضی از روایات ما، خدا جدای از همه آفریده. حتی برای اینکه صلب پیامبر بزرگوار اسلام بتواند حضرت زهرا را متحمل شود باید چله بنشیند.

جمله ای از انسان کامل حضرت مهدی ارواحنا فداه درباره حضرت زهرا هست که ابعاد وجودی ایشان را نمایان می کند: « لِی فی إبنَةِ رَسولِ اللّه اُسوَةٌ حَسَنةٌ؛ دختر رسول الله برای من الگوی نیکو و شایسته ایست.» وقتی انسان کامل و معصومی مثل امام زمان که هزار و صد و اندی سال زندگی کرده، حضرت زهرا که بانویی هجده ساله است را الگوی خود می داند، یعنی هیچ جنبه ای در وجود ایشان نیست مگر اینکه می تواند سبک زندگی ساز باشد. اما به طور کلی چهار شأن اصلی را می توان مورد مطالعه قرار داد. اول ایشان دختری نمونه برای پدرشان بودند. دوم ایشان همسری بی همتا برای امام علی (ع) بودند. سوم ایشان مادری فداکار برای حسنین و زینب کبری(س) بودند. و چهارم اصل زن بودنشان فارف از شأن دختری و همسری. این ابعاد باید مورد مطالعه قرار بگیرد.

سبک زندگی اسلامی مسئله ای که به نظر می رسد در محیط خانواده بسیار مهم باشد، رعایت مسائل شرعی از جمله واجبات و محرمات است. حضرت زهرا(س) در خانه چگونه این بعد از زندگی را انجام می دادند؟

طبق نقل روایات حضرت زهرا(س) بهترین حالت را برای زن این می دانستند که نه مردی او را ببیند و نه او مردی را. البته این با ضرورت هایی که حتی زنان را به میدان می آورد منافاتی ندارد. ایشان در تقسیم کار با امیرالمومنین خودشان کارهای منزل را عهده دار شدند. فرمان پذیری فوق العاده عجیبی از حضرت علی(ع) داشتند. حتی بلافاصله بعد از ازدواج، پیامبر مکرم اسلام(ص) از علی(ع) پرسیدند همسرت را چگونه یافتی؟ ایشان فرمودند:بهترین یاور برای طاعت الهی. این ها حکایت از اوج تعبد و تعهد حضرت زهرا(س) دارد.

 

حضرت زهرا(س) فرزندان خود را چگونه تربیت می کرد، ایشان چگونه مادری بودند؟

درباره مادر بودن حضرت که هیچ سخنی نمی توان گفت. همین بس که که مادر دو امام و یک دختر شبه معصوم مانند زینب کبری(س) هستند و نکته جالب اینجاست که ایشان فقط کودکی حسنین(ع) و حضرت زینب(س) را مادری کردند اما حاصلش تربیت عجیب فرزندان بود. نقلی هست که حضرت زهرا وقتی قصد بازی با حسنین(ع) داشتند با چوب و گل و سنگ چیزهایی می ساختند و در برابر فرزندان قرار می دادند و می گفتند ای سربازان اسلام، ای قهرمانان دین و یاوران رسول خدا، بروید به جنگ دشمنان دین. به نوعی حتی در بازی هم ایشان آموزه های دینی و جهاد و شهادت را به فرزندان می آموختند.

 

بسیاری از کارشناسان اسلامی و علما می گویند زندگی حضرت زهرا(س) می تواند یک الگوی تمام عیار برای جامعه اسلامی ما باشد. زنان و مادران با توجه به تفاوت زمانی و مکانی در عصر کنونی با گذشته چه چیزهایی می توانند از ایشان بیاموزند؟

اقتضائات زندگی و امکانات مادی در طول زمان ها تغییر می کنند، اما ارزش های اخلاقی و انسانی که قابل تغییر نیستند. محبت به پدر، احترام به همسر، تربیت صحیح فرزند، بندگی تمام عیار برای خدا، ساده زیستی و پرهیز از تجمل، عفت و پاکدامنی و دفاع تمام قد از دین تا پای جان، گوشه هایی از این ارزش های غیر قابل تغییر و ثابتند که نه فقط زنان بلکه مردها و حتی انسان کاملی چون امام زمان ارواحنافداه می توانند به ایشان تأسی و اقتدا کنند.

نظرات (۰)

هيچ نظري هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی